Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

Inskolning på förskolan + brunchtips

Jag trodde att det skulle bli som att skola in barnen igen nu när de varit hemma så länge. Men icke! Båda har sprungit in på förskolan båda dagarna. Det känns så himla bra. Alice har pratat om sina kompisar och att hon vill gå till skolan under julen. Philip pratar ju inte så mycket än, även om det kommer nya ord varje dag, men man ser på hela hans kroppsspråk att han trivs där. Jag var alltså (som vanligt!) orolig i onödan. Jag måste sluta upp med det. Men det kanske är så det är att vara förälder? Mer oro än innan, men också betydligt mycket mer kärlek i livet.

lagergren-1Det här är en av mina favoritbilder på Philip. Min mamma fyller år nu i slutet på januari och har önskat sig svartvita bilder på barnen som hon kan rama in. Jag tror att den här bilden får bli en av bilderna hon får.

P1080271

På helgens släktbrunch ordnade jag bland annat en glassfest. Alla fick göra sin egen bägare eller våffla med glass och det fanns några tillbehör att välja mellan… Det fanns även nutella, chokladsås, jordgubbssås och massa färska bär och frukter. Så gott!

P1080267Alice åt upp massa karamellströssel.

P1080276Vi gjorde smoothies/yoghurt/granola i glas med bär. Och även ceasarsallad i glas. Jessica hjälpte mig massor och det är jag så glad över! Vi blev 38 stycken på brunchen så det var lite att hålla koll på.

5B927EFD-2BBE-4A01-956D-8D5EC749ECF6Vi köpte en tårta som såhär i efterhand kändes lite överflödig.

D9D62653-B0D0-4306-AD89-078D9073A6FDJessica bakade kärleksmums!

42773B94-9190-4003-B8C1-C8593D28C782Hallen var rätt full av skor…

69295BEC-E2B0-4A95-BD72-276C59730642Min farmor hade världens coolaste tröja på sig. 

Jag lägger inte ut några bilder på släkten för jag vet inte vilka som vill synas eller inte. Det var många barn på plats också. Världens mysigaste dag! Jag ska försöka ordna släktträff en gång per år, men nästa gång blir det på sommaren så att vi kan vara utomhus. Det var rätt trångt även om det gick bra. Vi körde på papperstallrikar och platsglas, inte så bra för miljön kanske… Men nu behövde inte diskmaskinen gå varm.

Menyn på brunchen var: 
Prinskorv
Bacon
Äggröra
Pajer
Ceasarsallad
Yoghurt med granola
Pizza
Glass med massa tillbehör
Våfflor med sylt och grädde
Popcorn
Fruktfat
Tårta
Kärleksmums
Juice, kaffe och te

/Angelica

 

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

 1. Jensan

  Måste bara fråga hur många kvadratmeter ni bor på? Och vart ni gjorde av allt folk hehe.. Vi har precis köpt radhus, men jag är lite orolig för att vi inte ska få plats med släkten vid kalas och liknande (stor familj). Tack för en superbra blogg! 😍

 2. Sanna

  Finns det något avsnitt på podden där ni pratar inskolning? Jag skolar in mitt dotter nu och hon är så ledsen så fort jag bara är borta ett par minuter. Själv har jag grinat hela dagen och känner stt jag sviker henne så. Så hemsk känsla jag har inom mig och inför imorgon när vi ska göra det igen..

  1. Herr och fru Lagergren
   Herr och fru Lagergren

   Hej Sanna,
   Om lämningen känns lika hemsk imorgon. Sms:a eller ring avdelningen på förskolan efter 15-20 minuter och stäm av med dem hur det går. Det brukar jag göra när lämningarna har varit allt för hemska. Lycka till!
   / Stefan

 3. Maria

  He-he-he-hejsan. Kom på en fundering som inte har med inlägget att göra, hehe(jsan):

  Stämmer min teori om att du oftast hämtar barnen på förskolan? Och Jessica likaså? Går ni då tillsammans till förskolan och hämtar, händer det ofta och i så fall – har ni anpassat tiderna på förskolan så att ni ska kunna hämta samtidigt? Haha

  Jag kan inte låta bli att prokrastinera mitt plugg som står mig upp över öronen, är till sommaren färdigutbildad förskollärare – så mina funderingar är inte helt out of the blue! Ibland kan jag tänka mig hur det hade varit att arbeta på er barns förskola, att jag då hade känt ”åh vad kul, nu kommer tvillingarna!! Dem vill jag stå och prata med länge i hallen!” haha det låter helt knäppt JAG VET, men tack vare podden och bloggen känns det som om man känner er. Så himla tokigt och knäppt, jag låter ju som världens stalker och knäppgök nu! Haha

 4. malin

  Ser jättegott ut! Tänkte köra på detta på min dotters 2 års kalas. Fick gästerna grädda sina egna våfflor eller hade ni gjort dem innan? Tänkte om det blev rörigt om alla gjorde sin egna? Kram!

  1. Emma

   Hade samma fråga, men det var ju en bra lösning att låta gästerna grädda själva! Själv brukar jag fastna vid våffeljärnet hela fikat när vi bjuder på det!

Annons