Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

Somnade under frukosten

I morse vaknade båda barnen strax efter klockan 06 så när det var dags för frukost vid 07:30 höll Philip på att somna. Han la sig på Stefans arm flera gånger, väldigt mysigt! Det märks att de aktiveras mer på förskolan än hemma, för de är sjukt mycket tröttare nu än under ledigheten. Det är ju en annan fart där än hemma hos oss.

Till frukost blev det havregrynsgröt och smörgåsar till Philip och Alice åt yoghurt och en smörgås. Jag har testat att göra gröt till henne också men hon smakar inte ens på den. Vad äter era barn till frukost? Kör ni samma eller varierar ni? Jag åt alltid mackor förut men nu blir det bara gröt med mjölk och banan. Ibland ett ägg till om jag hinner. Jag skulle gärna börja göra smoothies på morgonen. Har ni tips på nyttiga, goda och mättade smoothies? Tipsa gärna så kan jag sammaställa ett blogginlägg med era bästa smoothies.

IMG_0505 Morgonmys! IMG_0511I morse när jag lämnade barnen på förskolan sprang båda in utan att säga hej då. V som jobbar där fick säga ”Ska ni inte säga hej då till mamma?” och så fick jag en snabb puss av Alice innan de gick in till sina kompisar.

Jag och Stefan sitter på kontoret, Jessica är hemma och är sjuk. Stefan sitter dock och klagar kooonstant på vilka låtar jag spelar. Vilket gör mig dåligt humör, så nu sätter jag in hörlurar och är osocial istället. Det är inte lätt att göra alla nöjda och glada.

/Angelica

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

 1. Sandra

  Vi fick våran son att börja gilla havregrynsgröt genom att tillsätta massa blåbär när gröten kokas och sedan mosa i lite banan just innan servering och säger att det är blåbär och banangröt som Daniel tiger äter. haha Dom flesta småbarnsföräldrar vet nog vem Daniel tiger är 🙂

 2. Emma

  Jag brukar göra smoothie till min 2 åring, med frusna hallon, banan, naturell yoghurt, havregryn och ett rått ägg. Blir lite mer mättande, och ägget känner man inte av alls i smaken 🙂

 3. Michaela

  Jag som knappt klarar frukost dricker ägglatte. Jag blir pigg och mätt länge! Det tillhör väl lchf egentligen, jag äter inte lchf men jag kör på det ändå 🙂 gör 2-3 koppar kaffe, mixar kaffet med 1-2 råa ägg, 5 g smör o 5 g kokosolja.. ibland lite kanel eller vaniljpulver 🙂 låter vidrigt men det är sååå gott.

 4. Karin

  Dom hade en kock (?) på Nyhetsmorgon imorse som gjorde smoothies och hade massa tips, typ ha i havregryn i bl.a. Missade inslaget, men det finns säkert på Tv4 play!

 5. Sussi

  Du kan ju också knäcka i ett ägg i gröten (precis innan gröten är klar och bara röra om) om du vill få med ett ägg också.

 6. Hanna

  Mmm smoothie! Jag gör gärna min (för en person) på
  1 banan
  1 dl lättkvarg
  1 dl frysta bär (själv gillar jag hallon o mango)
  1 äggvita
  Lite linfrö eller några chasewnötter

  Kvargen äggvitan mättar superbra och äggvitan gör smoothien så härligt fluffig, nötter eller linfrö tillför lite mättnad i massa nyttigheter, ibland kör jag ner nån fryst broccoli också om den ska mätta extra länge. Oj vad sugen jag blev nu!

 7. Sabina

  Jag brukar göra ordning smoothie redan på kvällen så det bara är att hälla upp och dricka på morgonen. 🙂 Hallon, 1 banan och vaniljyoughurt mixar jag ihop.

  1. Frida

   Jag brukar göra smoothien kvällen innan, är så sjukt morgontrött och oftast inte hungrig så då ställer jag mig sällan o gör smoothie, har jag gjort den kvällen innan så är det bara att ta med sig till jobbet o dricka där.

   Jag brukar göra på 1 banan, mandelmjölk eller vanligt mjölk, 1dl kokta linser och kakaopulver, så gott!!

  2. Madelene

   Inget recept dock. Men ett annat tips som jag såg någonstans är att man gör smoothies och sen delar upp det i burkar och lägger in i frysen. Sedan tar man upp en burk och ställer i kylen under natten så är det färdigt och dricka på morgonen.

  3. Madelene

   Inher tips pp recept. Men annat tips som jag såg någonstans är att man gör smoothies och sen delar upp det i burkar och lägger in i frysen. Sedan tar man upp en burk och ställer i kylen under natten så är det färdigt och dricka på morgonen.

  4. Madelene

   Inget tips på recept. Men ett annat tips som jag såg någonstans är att man gör smoothies och sen delar upp det i burkar och lägger in i frysen. Sedan tar man upp en burk och ställer i kylen under natten så är det färdigt och dricka på morgonen.

 8. Frida

  Jag brukar köra gröna smoothies för att boosta järnvärdet.

  – en näve spenat
  – en näve mango
  – en banan
  – en skvätt apelsinjuice eller apelsin bara
  – toppa med mandelmjölk

  Blir såååå gott!! Man kan ha avokado i istället för banan. Man får helt klart äts något mer till, typ ägg eller något men de är väldigt goda och onekligen nyttiga. Går att variera i oändlighet beroende på vilka bär man gillar. Till o med min son på 2 år sörplar i sig så det är ju ett kanonsätt att få i barnen mer grönt också!

 9. Josefine

  Måste tipsa om vår smoothiemaskin MAGIC BULLET, ÄLSKAR den! Då får du en kopp att ta med om du vill och du får med lock så du kan skicka med en liten smoothie på förskolan.

Annons