Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

Inställda planer och ilska

Dagen igår blev inte alls som planerad. Jessica är fortfarande sjuk så vi ställde in träningsventet vi skulle på. Supertråkigt! Men det gäller att göra det bästa av dagen, så jag passade på att leka massor med barnen och umgås med Stefan. Jag och Alice gick till lekparken och när Philip sov sin lunchvila tog jag en promenad ner till gymmet och tränade. Jag körde kondition och styrka och det känns i kroppen idag.

IMG_3772

Idag var det min tur att gå upp med kidsen och redan vid 05:30 var det morgon och vi gick upp. Jag började känna en irritation, ett sprak och en känsla av ”jag vill bara lägga mig ner och gråta” när jag insåg att brödet, leverpastejen, bananerna och mjölken nästan var helt slut. Ni vet sådär så att det knappt finns så att det räcker till frukosten. Jag fick skrapa ur asken med leverpastej och då var tårarna nära. Men, sen slog det mig att ”jahaaa. Kan det vara PMS på väg?” Är det rimligt att känna såhär mycket över en trist söndagsfrukost? Och egentligen ska jag inte börja äta mina tabletter förens om 1-2 dagar (jag har två appar och de säger konstigt nog olika) och sen är ju inte min kropp en maskin som är helt exakt. Så jag började äta mina tabletter redan nu. Jag vill gärna slippa bryta ihop över saker som ju inte alls är viktiga.

tulpaner_lagergrenJag vet att livet går upp och ner, men jag vill gärna vara en mer harmonisk människa.

IMG_3744Jag såg att Jessica lagt upp bilder från lekparken och hon fick en kommentar om att vi borde ha mössa på våra barn eftersom de blir sjuka annars. Jag vet inte om den personen har egna barn eller använder superlim på mössa och vantar. Båda mina barn sliter nämligen av sig vantarna och mössorna, jag sätter tillbaka, de sliter av. Och så håller man på. Just igår var det inga minusgrader, ingen iskyla och att vara utan mössa en stund i lekparken vs skrik och bråk är helt klart värt det. Eller är jag en dålig mamma då?

IMG_3756I vagnen satt kepsen på (tack för den älskade Ida!) och allt var frid och fröjd.

Vi hann även med en sväng till Täby C igår för att leta Noora-kläder till vår fest på lördag. Och när båda barnen hade somnat åkte jag iväg och gick på bio. Vi såg Skönheten och Odjuret och den var SÅ BRA! Jag älskade den verkligen. Filmtips!

/Angelica

 

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

 1. Ida

  Haha superlim på mössan! Det skulle jag behöva här också. Men på alla kläderna. Min lilla tjej total vägrar ofta både jacka och skor också. Så vi springer halv nakna i parken mest. Tur att det är lite varmare här i England 🙂

 2. Johanna

  Nu har jag inte läst kommentaren/-na, men det kanske var en fråga ställd i välmening? Lite trist att allt ska tas som kritik. Jag reflekterade också över att det inte var mössor på barnen, men det är mest för att det könns väldigt främmande för mig då jag har barn som på
  riktigt vägrar ta ett steg utanför dörren utan både mössa och vantar. 😉

  1. Sara

   Johanna: Det beror ju på hur man uttrycker sig. Kommentaren var i otrevlig ton o jag (inte heller Jessica eller Angelica) uppfattade inte det var i ”välmening”

 3. Linda - Motherly

  Du är verkligen ingen dålig mamma, du är helt mänsklig! Tror nig att du vill dina barns bästa och är övertygad om att du inte skulle låta dem gå utan mössa om du anade att det innebar fara. Kan bli så trött på en del människor, pekpinnar är så tråkiga. Och du, ibland blir det ju inte som man tänker, så jäkla tråkigt. Men kanske behövdes den där tabletten och förhoppningsvis blir nästa söndagsfrukost mycket bättre! Kram på dig!

 4. Elin

  Jag tänker att den personen som kommenterade om mössan gjorde det för att få lite reaktion. Strunta i det! Sedan tänkte jag med pms. Jag är/har varit i lite situation som dig. Efter år av pms så förstod jag och min läkare att det rörde sig om en depression. Depressionen blev dock värre från ägglossning fram till mens. Ett tips även om det säkert inte är så för dig. För mig utlöstes depressionen av stress. Var egenföretagare. Stortrivdes men konstant stressad. Kände mig dålig på mitt jobb och som mamma. Det dåliga samvetet knäckte mig. La till slut mitt företag vilande och tog en vanlig anställning. Har slutat med antidepressiva och mår så mycket. Kram ❤

 5. M

  Min dotter vägrar mössa och vantar… Hade hon fått bestämma själv skulle hon inte ha byxor heller… dock kan hon inte ta av dessa själv när vi väl kommit ut😜

 6. Amanda

  Hej! Jag både läser era bloggar och lyssnar på eran podd, vilka stjärnor ni är! Grymma!
  Vill bara sticka in och berätta om min PMS-resa, jag var för några år sen ordentligt påverkad av min PMS
  och det hela eskalerade i en helt förstörd sommar då jag var tjurig precis hela tiden och när till gråt
  vilket påverkade min omgivning ordentligt. Gick till läkaren, kvinnokliniken i min hemstad, och fick anti-depp utskrivet
  som jag skulle ta cykliskt, alltså de två veckor i månaden, alltså innan och under mens ish. Jag provade detta och mådde,
  precis som läkaren berättat att man kan känna, superdåligt de första två veckorna jag provade och slutade efter halva typ. Sedan lät jag tabletterna ligga flera månader men började må superdåligt igen och började då ta dem och slutade aldrig då jag tillslut blev så otroligt mycket bättre i mitt humör och mående. Det blev alltså ingen cyklisk medicinering för min del då jag dels hade svårt att avgöra när jag började må dåligt i månaden, svårt att minnas att jag ens skulle ta de om det inte var varje dag och känslan av att jag faktiskt hade behov av att äta de hela tiden då lång tid av cyklisk PMS hade utvecklat ett dåligt mående överhuvudtaget för min del. Jag äter nu 10 mg citalopram per dag varje dag året om, det funkar fantastiskt och jag skrattar gott, gråter friskt när jag är ledsen (men inte jämt och inte helt galet) och livet känns bara så otroligt mycket rikare. Inte alls som jag var rädd för innan att jag skulle bli nollställd och likgiltig. Min omgivning har pustat ut och berömmer mig ofta för att jag vågade ta kontakt med sjukvården och att jag nu mår bättre! Ville mest bara berätta då detta kanske kan hjälpa andra!

  Stor kram och lycka till med allt! <3

  1. Malin

   Åh, fy vad fin och bra kommentar. Ville mest bara peppa och säga att sånthär måste vi våga snacka om!

 7. Alexandra Bylund

  Suck… sånt där behöver man ALDRIG ta åt sig av… men det är klart att man gör det ändå, förstås! Min son är så varm av sig så om han har mössa i det här vädret så blir han blöt av svett. Det borde vara LIVSFARLIGT då. Nä men helt ärligt, barnen dör inte av att inte ha mössa, och de blir inte förkylda av det heller. Det är mycket värre att åka buss eller gå på IKEA (eller förskolan) i såna fall. KRam 🙂

 8. Julia

  Att man blir sjuk av kyla är ju en myt. Virus och bakterier orsakar sjukdom. Mössa och vantar har man väl främst för att det ju inte är så skönt att frysa. Och tar barnen självmant av dessa är fryser de antagligen inte…

 9. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Läkare säger ju att det där med mössa inte stämmer. Visst är väl skönt med mössa men man blir inte mer sjuk för man fryser, precis lika lite som man får urinvägsinfektion av att sitta kallt. Sjukdomar kommer av virus och det kan man inte förhindra med varken mössa eller varma kläder. Blir man sjuk så blir man, sen kanske det inte är så speciellt skönt att frysa, men framförallt barn är ju ofta varma och blir de kalla kommer de och säger till.

 10. Malin

  Bästa repliken kring mössa/vantar! De åker ju i regel av innan en hinner sätta på dem och jag är sååå trött på människor som kommenterar kring det. Dessutom HUR är det deras problem om mitt barn skulle råka bli sjukt pga ingen mössa? Vilket i regel inte är anledningen till sjukdom. Heja dig!

 11. Lena

  Haha nej att superlimma fast dem är nog inte så bra. Min äldsta slänger ofta av sig och vad kan man göra? Man får vara tacksam om det är plusgrader då.

Annons