Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

Bakom mina solglasögon

När vi åkte bil i helgen, så som det blir när man ska besöka alla delar av släkten under en påskhelg, satt Angelica i baksätet och Philip satt fram med mig. Angelica hade sina solglasögon på vilket Philip tyckte var roligt och ville också prova. Det var rätt svårt att få på sig dem själv tyckte han, men när han till slut lät sig få hjälp var han riktigt nöjd.IMG_1777Sen fick solglasögonen sitta där. Betydligt längre än vad de någonsin fått suttit på Alice, kanske tom sammanlagt. Han kände sig nog så himla häftig i sina snickarbyxor och solglasögon toppat med en napp.

/ Stefan

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

 1. johanna

  Hej Stefan! Jag är själv varken för eller emot vaccin, jag har vaccinerat mina barn och aldrig ifrågasatt. Men en känsla säger mig att något inte stämmer. Dels tycker jag det är alla föräldrars rättighet att få höra forskningen från båda sidor. Om vi inte kan ha en öppen debatt om vaccin för att göra dom säkrare, eller en debatt om vilka vaccin vi faktiskt måste ge en nyfödd bebis. Så blir det inge bra. Vi måste få ifrågasätta allt, för att vi ska kunna bli bättre. Alla människor är unika och det är ingen som kan säga att en spruta av något som går rakt in i kroppen utan kroppens naturliga skyddsbarriärer inte skulle påverka en? Vaccin är en miljardindustri det får vi inte glömma. Varför ska tex. en 3-månaders bebis vaccineras mot hepatit b? Som är en sexuell blodsmitta. Kan inte det göras senare i livet isåfall? Vart är logiken i det? Varför får ingen längre pengar för att forska om sambandet mellan autism och mpr? Vi måste ju få fortsätta forska i allt om vi ska kunna bli bättre? Det har betalats ut 3 biljoner i skadestånd i USA till vaccinskadade barn, så många föräldrar vittnar om hur deras barn förändrats efter sprutan. Verkliga berättelser från föräldrar som känner sina barn bäst. Bla. en neurokirurg vars dotter hade autism som lyckades fälla staten. Men måste man vara neurokirurg för att kunna bevisa sambandet? Snälla Stefan, det finns massa bra läkare, forskare, immunologer som satt sig in i ämnet ordentligt. Som spenderat 10 år att forska på ämnet. En läkare i Sverige har ca en föreläsning. Lyssna bara på den här välgjorda dokumentären av människor som inte tjänar något annat än hat på att göra detta. https://www.youtube.com/watch?v=cHWeJ0f_o3A&t=2s Är det bara jag, eller ligger det något i detta? Vore intressant att få din synvinkel på den.

  1. Emma

   Men vaccin mot hepatit b ingår väl inte i vaccinsprogrammet? Det är ju frivilligt att ta som tillägg om man anser att det behövs…

  2. Josefin

   Johanna

   Det finns ingen trovärdig vetenskap bakom hypotesen om en koppling mellan autism och vacciner. Tvärtom finns det en värld av data om de fördelar som vacciner har gett mänskligheten när det gäller att undvika död och övergripande hälsa hos barn. Vänligen lita inte på youtube ”dokumentärer” från icke-trovärdiga källor som gång på gång har visat sig vara felaktiga i sina uttalanden.

   Läs och hänvisa till vetenskapliga artiklar om du vill troligen ha en debatt om denna mycket kritiska fråga

   1. johanna

    Vetenskapliga artiklar, här är 50 st. http://vaccinesafetycommission.org/studies.html
    Rent vatten och mat var orsaken till det, kolla på statistiken den hade gått ner redan innan och det kan ingen prata emot. Vaccinen kanske också hade en del, jag vet inte. Jag vill bara att det ska vara okej för alla att prata om detta utan att dumförklaras. Hur ska vi kunna bli bättre om de inte ifrågasätts. Hepatit b ingår numera i grundvaccinen och man kan ju trycka in hur många som helst. Men vad får vi istället? Tex. vattkoppsvaccin. Nu får vi istället massor av människor som dör av bältros istället, vilket är en mycket farligare sjukdom än vattkoppor. Vi kan nog inte skydda oss mot allt och att forska på vaccin måste vara väldigt svårt, hur ska man veta vad som orsakar vad när vi utsätts för så mycket idag.. Ja så länge ingen tar en grupp ovaccinerade och sedan tittar på en grupp vaccinerade och dess hälsostatus. Kan ingen göra en sådan studie? Har bara sett denna https://www.epochtimes.se//ny-studie-ovaccinerade-barn-ar-friskare/. Men du kanske sett någon bra?

    1. Josefin

     Du länkar inte till vetenskapliga artiklar. Du länkar till en mycket partisk webbplats med det primära målet att övertyga människor att vacciner är dåliga. Den här webbplatsen länkar till vissa vetenskapliga artiklar, men på ett oärligt sätt, eftersom ingen av dessa artiklar faktiskt underbygger vad hemsidan hävdar kring vacciner. Dessutom länkar hemsidan endast till vissa vetenskapliga artiklar som på något sätt kan spinnas mot deras åsikter.
     I allmänhet går vetenskapliga artiklar igenom en mycket avsiktlig metod för att testa hypoteser och prova eller dämpa dem i enlighet därmed. Dessutom är alla vetenskapliga artiklar en del av en övergripande debatt i det vetenskapliga samfundet, och kan egentligen inte ses bort från varandra. Därför är de mest användbara artiklarna för människor som vill få en känsla av vad konsensus säger meta-studierne, där författarna går igenom all vetenskaplig litteratur för att få en överblick. Här är till exempel en länk till en mycket omfattande meta-studie om den icke-existerande koppling mellan vacciner och autism. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367

     Jag uppmanar dig att försöka förstå båda sidor av debatten och vara öppen för rationella argument och faktiska bevis. Det är farligt att lita på din kunskap på webbplatser som bekräftar din existerande världsutsikt. Det finns mycket prat om ”falska nyheter”, men falsk vetenskap är också ett stort problem idag.

     1. Johanna

      Ja det försöker jag göra också. Men problemet här är att forskning är svårt, vem betalar forskningen? Vem styr vilka artiklar som får se allmänhetens ljus? När vi har forskare som går ut och vittnar om att forskning bränns om den visar fel resultat. Vem styr hur forskningen görs för att den ska visa de resultat som de vill? Vi är bara människor. Så länge vi inte får se en ordentlig långtidsstudie på ovaccinerade vs vaccinerade så kan vi inte veta. Det finns mängder av exempel där vetenskapen visat sig ha fel tex. förr var man idiot om man trodde man behövde tvätta händerna inom vården. Förr var fett farligt och byttes ut mot dåliga lightprodukter. Cancerframkallande ämnen i bröstmjölksersättning. Alla människor är unika och hur saker påverkar oss minst lika unikt. Vi kan inte ha en miljardindustri som får sälja sina produkter hej vilt utan att de ifrågasätts. Hepatit b borde vara en sådan sak som Ifrågasätts. Det finns studier som påvisar samband mellan hepatit b och autism på pubmed. Jag säger bara att ämnet måste få diskuteras öppet så att vi kan lära oss och bli bättre, som med allt annat.

Annons