Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

6 saker som hjälper mot ångest

Nu vänder det snart. Det är jag helt övertygad om. Igår la jag upp den här bilden på instagram med texten: ”Plötsligt känner jag livet i mig komma tillbaka. Jag är lyckligare än på riktigt länge. Hela vägen in i själen.” Och ja, så känner jag mig. Lycklig. Lugn. Jag var med om en rolig och inspirerande dag igår (får nog bilder från fotografen som var på plats under dagen nu i veckan) och det rann glädjetårar från mina kinder.IMG_6949

Jag kom på mig själv med att inte känna någon oro. Ingen ångest. Inga negativa tankar alls förutom att jag var lite nervös innan det var min tur att köra sportbilarna. Men jag fick lägga mitt fokus och min energi på något helt annat. Något nytt. Det var så himla skönt! Det är lite som när jag är ute och rider, då måste jag ha fullt fokus på det. Då går det inte älta gammal skit och lägga energin på dåliga saker. När jag är ute i skogen och rider är jag väldigt mycket ”här och nu” och det blir bara viktigare och viktigare för mig. Jag vet inte vad som händer om en månad, ett år eller om fem år. Jag vet knappt vad som händer om en vecka. Jag har bestämt mig för att vara i nuet och sluta titta bakåt.

Andra saker jag gör för att minska min ångest är: 

 • Tränar
 • Springer riktigt fort
 • Gör avslappningsövningar där jag andas långa, tunga andetag. Typ som under förlossningarna. För mig funkar det riktigt bra!
 • Skriver (texter som jag inte publicerar här eller läser upp för någon)
 • Ringer en kompis och ältar. Fast jag vet att ältandet inte leder till något känns det bättre för stunden att få ur mig alla tankar. Jag har fantastiska vänner som bara finns där för mig och det är jag evigt tacksam över.
 • Lyssnar på ljudböcker. Jag har snart lyssnat klart på ”Ibland mår jag inte så bra” av Therese Lindgren. Tips till er!

/Angelica

 

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

 1. Sandra

  Jag tycker att det är starkt av dig att dela med dig om din psykiska ohälsa. Jag är nere i en svacka just nu och dina inlägg gör att jag känner mig mindre ensam om att må så här. Själv tycker jag att det är så svårt att sätta ord på mina känslor och tankar. Min man ser ju att det är nåt på tok och frågar ofta. Men jag svarar bara att jag är trött osv.

  Lyssnar ikapp alla avsnitt av er underbara podd och ligger egentligen flera avsnitt efter. Men i måndags när alla barnen somnat kröp jag ner i sängen och lyssnade på avsnittet där du berättar om psykakuten. Älskar f.ö podden och den får mig att må lite en stund.

  All kärlek till er ❤

 2. Elin

  Vad glad jag blir att läsa detta. Jag hoppas nå dit en dag. Ska börja med att lyssna på boken. 💜

Annons